Bizi arayın: +90 (232) 343 55 22 Hemen Randevu
WEB-TV

Gut Hastalığında Neler Tüketilmemeli?

Gut hastalığında beslenmenin amacı idrarı alkali yaparak ürik asit miktarını dengelemeye çalışmaktır. Bu yüzden pürinden zengin besinler diyetten çıkarılır. Peki bu besinler nelerdir? Beyin, karaciğer gibi sakatatlar, alkol ve maya, yağlı besinler, deniz ürünleri, mantar, kuşkonmaz, brokoli ve ıspanak.

Diyetisyen Büşra Taşçı Dilmen

DİĞER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilir

Bizi INSTAGRAM'dan Takip Edin

    DOKTORA SOR
    Dr. Sinan AKKURT
    Meslekte 26. yılı
    Doktorumuz genellikle sorularınıza 3 iş günü içerisinde dönüş yapmaktadır.