En sağlıklı et tüketimi nasıl olmalı?

Denizlerdeki ağır metal kirliliği balıklarda kurşun, civa, kadminyum gibi ağır metal oranlarını tehlikeli boyutlara taşıyor. Bu tehlike dip balıklarında daha fazla bulunmaktadır. Bu yüzden uskumru, sardalya, hamsi gibi yüzeysel balıkları tercih etmeliyiz. Ve çipura, levrek gibi dip balıklarını tercih etmemeliyiz. Tavuk tercihiniz organik köy tavuğu olmalıdır. Çünkü aldığımız tavukların içerisinde antibiyotikler bulunuyor. Yemleri antibiyotikli. Bulundukları, yetiştikleri ortamlar stresli oldukları ve hücresel strese sebep olduğu için tercih etmemeliyiz. Sindirilebilirliği açısından kırmızı et tercihimiz kuzu eti olmalıdır. Kuzu eti, koyun eti ve dana etine göre daha yağlıdır ve içeriğinde bulunan yağın yapısı insan sağlığı için faydalı olan doymamış yağ asitlerini içerir. Diyetisyen Büşra Taşçı Dilmen