Şişkinliğim gıda intoleransından mı, yoksa yediğim bir besinin normal bir sonucu mu?

Şişkinliğin bir gıda intoleransı mı, yoksa vücudun besine bir karşı tepkisi mi olduğunu şöyle anlayabiliriz. Öncelikle gıda intoleranslarında aynı gıdayı her tükettiğinizde o şişkinliği yaşarsınız. Glutene karşı bir probleminiz varsa glutenle ilgili her tükettiğinizde şişkinliğiniz olur ya da bağırsak problemleriniz olur. Ama diyelim ki tahıl grubunu tüketiyorsunuz, sizde şişkinlik yapıyor ise pişirme şeklini değiştirebilirsiniz. Ya da bekleme süresini değiştirebilirsiniz. Özellikle nohutta bunları çok yaşıyoruz. Filizlenmesini bekliyoruz minimum 48 saat. Onu tekrar tükettiğinizde şişkinlik yapmıyor. Bu ve bunun gibi yöntemlerle bu farkı anlayabilirsiniz. Özellikle pişirme yöntemini değiştirin. Tüketme şeklini değiştirin. Hala aynı sonuca eriyor iseniz yani şişkinlik devam ediyorsa büyük ihtimalle gıda intoleransı vardır. O zaman bir hekime ulaşırsınız ve gerekli testlerden sonra gıda intoleransının ne olduğu net bir şekilde ortaya çıkar ve tedavisini yaptırabilirsiniz.