Mide asidinizin ne kadar önemli olduğunu biliyor musunuz? Aslında sindirim için en önemli şeylerden bir tanesi mide asidini korumak. Sindirim ağızda başlar, ağızda çiğnemekle devam eder ve çiğnenmiş ham hale gelmiş gıdalar mideye iner ve mide Ph değeri yani mide asit değeri 1 – 1,5 arasında iken bunlar iyice sindirilir ve devamında da ince bağırsakta kısmen bu sindirim devam eder ve emilmeye başlar. Zaman zaman ağrı, yanma hissederiz. Özellikle midemizden kaynaklı olduğunu düşünürüz ki bununla ilgili birçok farklı ilaç, ürün, birçok şey kullanırız ama unutmayın ki mide asidimiz önemli. Sürekli kullanır iseniz bu tarz ürünleri bir süre sonra mide asit değeriniz yükselecektir, alkali haline doğru kaymaya başlayacaktır, mide asidiniz 4-5’e çıkacaktır ki bu da sizin sindirim açısından zorlanmanıza sebep olur ve sindirilmemiş gıdalar ince bağırsağa geçer. Ve bunlar da ince bağırsakta ya zor emilirler ve parçalanmadığı için de vücut onları kabul etmez yani antikor üretir yani vücut onları kabul etmediğinden onları antijen görüp antikor üretir ya da bu maddeler sindirilmeden dışarı atılır. Özellikle tuvalette dışkılarken sindirim artıkları, sindirilmemiş gıdalar görüyor iseniz dışkınızda mide asidinizde bir sorun olmuş olabilir. Bu konuda bir meslektaşıma mutlaka danışınız.