Ozon tedavisi hangi hastalıklara iyi gelir? Kimler ozon tedavisinden yararlanabilir?

Bugün “ozon tedavisi” hakkında Dr. Sinan Akkurt’tan bilgi alacağız. Ozon tedavisi hangi hastalıklara iyi gelir? Kimler ozon tedavisinden yararlanabilir?

Ozon molekülü, üç atomlu oksijen molekülüdür. Ozon tabakasından bugün araçların temizliğinde kullanılan ozona kadar bildiğimiz bir konu aslında ozon. Fakat bizim burada kullandığımız “medikal ozon”dur. Medikal ozon bambaşkadır. Medikal ozon, yüzde 95 oksijen, yüzde 5 ozondan oluşan bir bileşiktir. Tedavide kullandığımız bu bileşik, sterildir.

Hastalıkların tedavisinde ozon tedavisinin detokstan cilt yenilemeye, hatta kansere kadar çok geniş bir kullanım alanı var. Biz ozon molekülünü düşük doz ozon, orta doz ozon, yüksek doz ozon olmak üzere üç ayrı grupta kullanabiliyoruz. Üçünün de ayrı ayrı etkileri mevcut. Dolayısıyla hastalıklara göre bu etkileri uygulayabiliyoruz. Örneğin gençleşmek ya da detoksifikasyon isteyen kişilerde rejerenasyon tedavisi için düşük doz ozon uygulayabiliyoruz. Otoimmun, romatizmal hastalıklarda orta doz uygulayabiliyoruz. Enfeksiyonel hastalıklar, kanser hastalıkları gibi durumlarda yüksek doz uygulayabiliyoruz.

Ozon tedavisinin uygulama şekilleri de farklılık göstermektedir. Damardan verilen ozon tedavisi, rektal ozon tedavisi ve lokal ozon tedavisi gibi farklı ozon tedavisi uygulama yolları vardır. Bunlar da hastalıkların seyrine göre doktorlar tarafından değerlendirilerek gerekli şekillerde uygulanır.