Alzheimer, demans, epilepsi, inme, felç başta olmak üzere, birçok nörolojik hastalığın tedavisinde biorezonans metodundan yardımcı tıp tekniği olarak yararlanıyoruz. Bu yöntemde asıl amaç hastalığı tetikleyen çevresel faktörleri ve patalojik etkenleri araştırarak nötürleştirmek olarak tanımlanabilir. Biorezonans tedavisinde ilk başta biorezonansa özel kan testi uyguluyoruz.Bu testte, hastanın bağışıklık sistemini olumsuz etkileyerek, hastalığı ağırlaştıran etkenleri tespit edebiliyoruz.
Biorezonans kan testinde alerjenler, ağır metaller; virüs, bakteri, çevre toksinleri ve gıda katkı maddesi gibi vücuda zararı olabilecek 6,400 madde, frekans kodları ile taranır. Tedavisinin ilk aşamasını tespit ettiğimiz bu oluşumları nötrleştirmek olarak kurguluyoruz. Böylelikle hastanın hastalıkla doğal bir şekilde mücadele etmesine önemli bir katkı sağlayabiliyoruz.
Sağladığımız bu katkı hastanın yaşam kalitesini ve konforunu artırmada önemli bir kilometre taşı oluyor. Bu aşamada hastalığın ilerlemesini önlemek, geciktirmek de mümkün olabiliyor. Örneğin Alzheimer ilerleyici bir hastalıktır. Bağışıklık sistemi güçlü olmayan kişilerde hastalık daha hızlı ilerleyeceğinden sinir ve beyin hücrelerinin kaybı daha hızlı yaşanacaktır. Bu anlamda biorezonans metodu ile bu süreci yavaşlatmak ve durdurmak hedeflenir.