Kanserle savaşan yedi mucizevi besinden bahsedeceğim size. Birincisi zerdeçal. Vücuttaki enflamasyonu azaltarak kansere karşı savaşmada en önemli gıdalardan biridir. Çorbalar ya da sebze yemeklerine ekleyeceğimiz, protein gruplarında baharat olarak kullanabileceğimiz zengin bir besindir zerdeçal. İkincisi zencefil. Vücuttaki iltihabı önleyerek enfeksiyonu azaltır ve güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Ya rendeleyerek yemeklerimizde tercih edebiliriz ya da taze zencefili demleyip çay olarak tüketmemiz oldukça önemlidir. Üçüncüsü domates. Likopen içeriğinden dolayı güçlü bir antioksidan kaynağı olan domates yine kansere karşı oldukça güçlü bir besindir. Özellikle kolon kanserine karşı koruyucu bulunur. Dördüncüsü sarımsak. Sarımsak da içerisindeki C ve E vitaminleri ve selenyum nedeniyle vücutta güçlü antioksidan kaynaklarından biridir. Ve yemeklerimizin olmazsa olmazı soğan. İçindeki A, B ve C vitaminlerinden dolayı vücutta antibiyotik görevi görür ve vücuttaki iltihabı azaltmakta oldukça etkilidir. Ve antioksidan meyvelerimiz. Bunlar dut, yaban mersini, çilek, ahududu gibi kırmızı meyveler yine vücuttaki enflamasyonu azaltarak güçlü antioksidan görevi görürler. Özellikle mide, bağırsak kanserlerinde oldukça etkili gıdalardandır. Bu gıda gruplarına gerek kanser tedavisinde gerekse kansere karşı koruyuculuk geliştirmek için diyetlerimizde yer verebiliriz. Diyetisyen Miray Duman