Bizi arayın: +90 (232) 343 55 22 Hemen Randevu
WEB-TV

Gaz sıkışmasına neden olan besinler

Kurubaklagillerini hepiniz biliyorsunuz. Şimdi sıra bilmediklerinizde.

+ Gazlı ve fermente içecekler
+ Soğan, sarımsak gibi sebzeler
+ Yüksek fruktoz içeriğine sahip kuru meyveler
+ Tatlandırıcılar
+ Yüksek lif oranına sahip tam tahıllı gıdalar

Diyetisyen Büşra Taşçı Dilmen

 

Gaz sıkışmasına yol açabilen içecek türleri hangileridir?

Gazlı içecekler ve fermente içecekler gaz sıkışmasına neden olabilen içecekler arasında yer alır.

Soğan ve sarımsak gaz sıkışmasına nasıl katkıda bulunabilir?

Soğan ve sarımsak gibi sebzeler, içerdikleri bazı karbonhidrat bileşenleri nedeniyle bağırsaklarda fermantasyona neden olabilir ve bu süreç gaz üretimini artırabilir.

Yüksek fruktoz içeriği taşıyan kuru meyvelerin gaz ile ilişkisi nedir?

Yüksek fruktoz oranı bulunan kuru meyveler sindirimi zor olabilen şekere sahiptir; bu da bağırsaklarda fermantasyona ve gaz oluşumuna katkıda bulunabilir.

Tatlandırıcılar gaz sıkışmasına neden olabilir mi, neden?

Evet, yapay tatlandırıcılar (özellikle bazı şeker alkolleri ya da şeker ikameleri) bağırsak bakterileri tarafından fermente edilebilir ve bu da gaz üretimini artırabilir.

Tam tahıllı gıdalar neden gaz yapabilir?

Tam tahıllı gıdalar lif açısından zengindir ve sindirilmesi zaman alabilir. Bağırsak bakterileri bu lifleri fermente ederken gaz açığa çıkarabilir, bu da gaz sıkışmasına katkı yapabilir.

DİĞER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilir

Bizi INSTAGRAM'dan Takip Edin

    DOKTORA SOR
    Dr. Sinan AKKURT
    Meslekte 26. yılı
    Doktorumuz genellikle sorularınıza 3 iş günü içerisinde dönüş yapmaktadır.