Geleneksel ve tamamlayıcı tıp deyince aklınıza ne geliyor?

Geleneksel ve tamamlayıcı tıp deyince aklınıza ne geliyor?

 

Geleneksel ve tamamlayıcı tıp deyince aklınıza ne geliyor? Geleneksel tıp deyince anneannelerimizin önerdiği ilaçlar, tamamlayıcı tıp deyince fiziksel tedaviler. Ozon, hacamat duydum, hiç yaptırmadım ama yaptıranları duydum, yararlı olduğunu biliyorum. Alerjik astım var bende. Bahar döneminde özellikle çok fazla hapşuruyorum. Herhangi bir tedavisi yok. Bununla ilgili bir çözüm olabilir mi? Biorezonans tedavisini mutlaka denemeli. Biorezonans metodu alerji ve alerji tabanlı hastalıklarda altın standart diyebileceğim bir tedavidir. Buradaki en önemli şey alerjik maddenin ters frekansını verdiğinizde elemine edebiliyorsunuz. Astım da bir nevi alerji tabanlı hastalık olduğu için biorezonans metodunun etkili olduğu hastalık gruplarının başındadır. Biorezonanstan sonra başka bir şey yapmasına gerek kalmayabilir.

Akupunktura gidenler var, rahatladıklarını söylüyorlar. İnsanların şu anki yaşanan psikolojik sorunu için ne yapılmalı? Herkes depresyonda. Küresel bir salgın yaşıyoruz tabii. Dolayısıyla bunun hem ekonomik, sosyal, hem de ruhsal etkileri var. Yaşanan bu olumsuzluklardan dolayı birçok kişi depresif durumda ve destek bekliyor. Bu durumun gelip geçici olduğunu bilmeniz gerekiyor bir kere. Bu güne kadar bitmeyen bir pandemi olmamış. Bunu bitirirken de etkilerini en az yaşayabileceğimiz şekilde destekler de alabiliriz. Her şey antidepresanla çözülecek değil. Bazı uğraşlar bulunabilir, ilgi alanlarımızı değiştirebiliriz, hobilerimizi ön plana çıkarabiliriz. Eskisi gibi değil de ailenizle daha çok zaman geçirebilirsiniz. Bunlar minik çözümler. Yetmiyor ise destek açısından baktığınızda akupunktur psikolojik konularda, WHO tarafından endikasyonu onaylanan birkaç daldan biridir. Bir diğeri biorezonanstır, önemli destek sağlayan bir tamamlayıcı tedavi metodudur. Bizim de bir hayli psikiyatrik hastamız oldu biorezonans tedavisi gören. Bazı bitkisel ilaçlar, kantaron mesela bilinen bir örnektir, doz vermeyeceğim, etkili olabilir. Bir başka yol Bach çiçekleri dediğimiz bir metot. Benim de uyguladığım bir metottur. Öncelikle bunun gelip geçici bir dönem olduğunu kabul etmekle başlıyor her şey.

Böbrekte neden ağrı olur? Böbrek bizim en önemli boşaltım organlarımızdan biri. Süzme görevini yaparken böbrek taşlarından dolayı ağrı olabilir. Haricinde böbrek oluşabilen bir enfeksiyon da ağrı yapar. Bir diğeri de çok fazla süzme işlemi yaparsa aşırı yüklenirsek de böbreklerimizde ağrı olur. Bazı hastalıklara bağlı ağrı da olabilir. Nadir de olsa kanser de böbrekte ağrı yapar. Böyle bir hasta geldiğinde böbrek ağrısına neden olan faktörleri test ederiz önce. Daha sonra başta biorezonans olmak üzere bu rahatsızlıkların tedavisine başlıyoruz.