Baby And You Dergisi – Tarih:01.04.2018
Günümüzün giderek artan çocuk hastalıklarından biri “dikkat eksikliği ve hiperaktivite”. Psikiyatrist desteği ve biyokimyasal tabanlı tedavi yaklaşımlarının yanında tamamlayıcı bir tıp metodu olarak öne çıkan ve vücudun biofiziksel verilerini esas alan biorezonans metodundan bu rahatsızlıklarıntedavisinde destek alınabildiğini söyleyen Dr. Sinan Akkurt’a bu yeni yöntemin detaylarını sorduk…
“Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun en belirgin göstergeleri özellikle 3-12 yaş döneminde ortaya çıkan çocukta aşırı hareketlilik, agresiflik, inatçılık, dikkatini sürdürememe, çok sıklıkla eşyalarını kaybetme, kurallara uymama, oyunlarda sıra bekleyememe, çok konuşma, sorulara birden atlayıp yanıt verme ve sıklıkla ne söylediğini bilememe şeklinde özetlenebilir. Daha çok okula giden çocuklara tanı konulur, çünkü belirtiler okul ortamında daha fazla göze batmaktadır. Her çocuğun bazı dönemleri hiperaktif ya da dikkat güçlüğü ile geçebilir. Fakat bu durum sürekli oluyorsa, dikkatinizi çeken belirtiler varsa bunları bir psikiyatrist ile paylaşmalısınız. Çünkü erken teşhis bu tabloda da tedaviyi kolaylaştırır.
Tedavide uygulanabilen biorezonans metodunda hastalara öncelikle bir kan testi yapılarak vücutlarında bağışıklığını ve regülasyonunu etkileyen çevresel faktörler tespit ediliyor. Bu çevresel faktörler; alerjiden kimyasal maddelere kadar patolojik maddeleri içerir. Bunların içinde aynı zamanda aşı alerjileri ve ağır metaller gibi dikkat eksikliği ve hiperaktivite sendromunun alt yapısında suçlanan nedenler de mevcuttur. Bu testte aynı zamanda gıda intoleransları da tespit edilir. Hastalıklara baktığımızda hastalıkların yapısında ya genetik nedenler ön plandadır yada çevresel faktörler ön plandadır. Bazen de ikisini ön planda görürüz. Dolayısıyla bu tür hastalarda bize başvurduğu zaman muayene sonrasında yapılan kan testiyle hastaya özel bir beslenme planı oluşturulur. Bu esnada da hastanın hiperaktivitesine sebebiyet veren bu gıda intoleranslarının ters frekanslarını vücuda uygulayarak nötrleştirilmesi sağlanır. Sonrasında sırasıyla kan testinde çıkan aşı alerjileri ağır metaller kimyasal maddeler gibi vücut regülasyonunu etkileyen patojenlerin antifrekansları da verilerek nötrleştirilir ve sonrasında detoks uygulanarak hastanın tedavisine destek olunur. Bu hastaların tedavisinde elektromanyetik kirlilik gibi etkenler de ortadan kaldırılır. Tedavilerin devamında hastanın vücut dengesinin sağlanması hastalığın tedavisinin desteklenmesi amacıyla odaklanmayı artırıcı ve hiperaktiviteyi azaltıcı tüm frekans tedavileri tüm vücuduna uygulanır. Bu tür hastalara yapılan testler neticesinde de çeşitli vitamin ve mineral kombinasyonları da tedavisine eklenir. Biorezonans metodu birçok tedavi metodu ile eş zamanlı olarak kullanılabilinen ve kombine edilebilen ve aynı zamanda sinerji yaratan bir tedavi metodudur.
Hiperaktivite tanısı daha çok okula giden çocuklarda konulur, çünkü belirtiler okul ortamında daha fazla göze batar.