Halk arasında kemik erimesi olarak bilinen osteoporoz, kemiklerdeki kütle artışına bağlı olarak kemik kırılganlığının artmasıdır. Kemik erimesi, yani osteoporoz hastalarının beslenmeleri son derece önemlidir.
İçerisinde kalsiyum, magnezyum ve yeterli mineraller bulunan bir beslenme programı oluşturulması gerekmektedir. Bunların başında süt ve süt grupları gelir. Günlük yeteri miktarda süt ve süt gruplarının tüketilmesi kemik erimesi olan hastalar için oldukça önem taşır. Ayrıca D vitamini içerikli gıdalara diyetlerinde yer vermeleri gerekir. Bunlar kuruyemişler, kuru baklagiller, yumurta, et ve türevleri D vitamini içerikli gıdalar arasında yer almaktadır. Bu gıda gruplarını tüketip yeteri miktarda güneş alındığında vücuttaki D vitamini sentezini olumlu yönde etkileyecektir. Ayrıca yeşil yapraklı sebzelerin tüketimi, marul, brokoli gibi gıdaların tüketimi de kemik erimesi için oldukça önemlidir. Kemik erimesi olan hastalar bu beslenme önerilerine uyup doktor kontrolünde doğru egzersizleri yaptıklarında hastalığın semptomlarını hafifletip seyrini durdurmaları ve geri çevirmeleri de mümkün.