Bizi arayın: +90 (232) 343 55 22 Hemen Randevu
Web TV , Mide Hastalıkları

Reflü hastaları nasıl beslenmelidir?

Reflü hastalığı mideye giden besinlerin tekrar geri gelerek özefagusu yani yemek borusunu tahrip etme durumudur. Temel sebebine baktığımızda yemek borusu mide asidine uzun süre maruz kalır. Böylelikle kişilerde yanma, geğirti, şişkinlik gibi semptomlara sebebiyet verir. Reflü hastalarının beslenme konusunda dikkat etmesi gerekenlere baktığımızda, öncelikle asit içerikli gıdalardan uzak durmaları gerekir. Örneğin domates, turunçgiller, roka, tere, maydanoz gibi yeşillikler reflü hastalığını tetiklemektedir. Ayrıca acı baharatlar, konserve gıdalar ve yağda kızartmalar da yine reflü semptomlarını artırır. Öte yandan kişilerin alkol ve sigaradan uzak durması ve stresini aza indirgemesi reflü sendromlarını azaltmasına yardımcı olacaktır.

 

DİĞER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilir

Bizi INSTAGRAM'dan Takip Edin

    DOKTORA SOR
    Dr. Sinan AKKURT
    Meslekte 26. yılı
    Doktorumuz genellikle sorularınıza 3 iş günü içerisinde dönüş yapmaktadır.