Reflü hastalığı mide asidinin yemek borusundan yukarı doğru gelerek ağrı, ağızda acı tat gibi semptomlarla karakterizedir. Reflü hastalarının beslenmelerinde uzak durması gereken gıda gruplarına baktığımızda ilk sırada acı baharatlar, turunçgiller, domates gibi asitli yiyecekler gelmekte. Bunların dışında kızartmalar, çikolata, kakao gibi gıdalar yine mide asidi rahatsız ederek reflü semptomlarını tetikler. Reflü hastalarının beslenmelerine ilave etmeleri gereken gıda gruplarının başında ise pişmiş sebzeler gelir. Bunun yanında haşlama ya da buğulama tarzında yapılmış protein ağırlıklı et grupları, tavuk grupları ya da balık grupları gelebilir. Bunların dışında reflü hastalarının günlük hayatlarında dikkat etmeleri gereken noktalar ise yemek yedikten hemen sonra uzanmamak, yemek aralarında sıvı tüketimini kısıtlamak ve çok dar kıyafetler giymemek günlük yaşantıda reflü semptomlarını hafifletmek için beslenmenin yanında oldukça önemlidir.