Sigarayı bırakmaya karar verdiyseniz tebrikler, en önemli aşamayı geçtiniz demektir. Çünkü sigarayı bırakmak, onu bırakmaya karar vermekten, kendini buna hazır ve kararlı hissetmekten çok daha kolay olacak.
Pek çok insan sigaranın zararlarını bilse de bırakamayacağını, gerçekten bırakmak istemediğini söylüyor. Bunun altında bıraktığında yaşayacağı yoksunluk hissi korkusu yatıyor. İyi haber şu ki; sigarabağımlılığından kurtulmayı gerçekten istiyor, fakat bir yardıma ihtiyaç duyuyorsanız, biorezonans metodu ile tek seansta sigarayı bırakabilirsiniz. Üstelik biorezonans metodu ile sigarayı bırakma başarısı tek seansta yüzde 85’tir!
Sigarayı bırakma isteğiyle bize başvuran hastalarımızda aradığımız tek koşul ise bağımlılıklarından kurtulmayı gerçekten istemeleri. Çünkü sigara bağımlılığının iki yönü var: Psikolojik ve fiziksel. Eğer psikolojik anlamda buna hazır değilseniz, öncelikle psikolojik olarak ek uygulamalarda bulunulması gerekebilir. Eğer bırakmayı istiyor ve kendinizi buna hazır hissediyor, ancak yine de bir desteğe gereksinim duyuyorsanız, sadece biorezonansterapisi ile tek seansta bu illetten kurtulabilirsiniz.
Biorezonans metodu ile sigara bıraktırma süreci, hastanın kararlılığı ve bağımlılığının psikolojik ve fiziksel yönlerinin değerlendirilmesiyle başlar. Gerektiğinde psikolojik ek uygulamalar verilir. Biorezonans, enerji tıbbının bir üyesidir, temeli kuantum fiziğine dayanmaktadır. Sigara bırakma seansı da vücudun enerji dengesi sağlanması, elektromanyetik kirliliğin yarattığı hücresel stresin temizlenmesi ile başlar.
Vücudun sigarayı hangi titreşimle tanıdığı tespit edilir ve biofiziksel olarak bu titreşim frekansının tam tersi üretilerek vücuda yollanır. Böylelikle vücuttaki alıcıların nikotin bilgisini sıfırlaması sağlanır. Bu yolla fiziksel bağımlılık giderilir. Bu aşamada hastaların tek seansta sigarayı bırakma istatistiği yüzde 85’tir. Çok nadiren destek programlarıyla yaşanan herhangi bir zorluk çözülebilir.
Psikolojik bağımlılık açısından baktığımızda, günlük rutine ilişkin alışkanlıkların değiştirilmesi önemlidir. Kimi hastalarda el alışkanlığı öne çıkmaktadır. Bu durumda sigara yerine tespih çekmek, kalem çevirmek, stres topu ile oynamak gibi alternatifler konabilir. Kimileri sigarayı sohbetin ayrılmaz bir parçası olarak görmektedir. Bu durumda sigara içmenin yasak olduğu ortamlarda bir araya gelinmesi, en azından bir süreliğine sigara içmeyen kişilerle görüşülmesi, aile üyeleri ve yakın çevreden bu dönemde anlayış ve destek istenmesi gerekecektir. Ayrıca sigarayı bırakan kişi kendisine ödüller verebilir. Sigaraya ayırdığı bütçe ile kendine hediyeler alabilir, en sevdiği restorana gidebilir, kısa bir geziye çıkabilir. Kişi sigara içmenin en sevmediği yönlerini sürekli hatırlayarak da psikolojik açıdan kendini destekleyebilir.