Takvim Gazetesi – Tarih:07.07.2017
Şeker, uyuşturucu gibi bağımlılık yapıyor. Eğer kurtulamazsanız obezite, diyabet, damar tıkanıklığı ve kanser gibi hastalıklar sizi bekliyor.
Şeker bağımlılığı küçük yaşlarda başlıyor. Hazır meyveli yoğurtlar, paketli gıdalar çocuğunuzun sağlığını tehlikeye atıyor. Eğer ona şeker yedirmezseniz, tadını bilemez ve ‘çikolota’ diye tutturmaz.
SIK acıkmak, sebepsiz yorgunluk, sürekli bitkinlik, sık idrara çıkma, yar aların yavaş kapanması, diş Çürümesi, ağız kuruluğu, tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları, ağızda beyaz akıntı/ dilde beyazlık, cilt kuruluğu, kilo alımı, konsantrasyon güçlüğü… Tüm bunlar çok fazla şeker tükettiğinizin belirtileri olabilir. Dr. Sinan Akkurt şeker bağımlılığından kurtulmanın pratik yollan ve tedavi şekillerini anlattı. Şekerin aslında bir ihtiyaç değil, psikolojik ya da fiziksel bir bağımlılık maddesi olduğuna dikkat çeken Dr. Sinan Akkurt, insan bedeninin gereksinim duyduğu üç ana besin maddesinin karbonhidrat, yağ ve protein olduğuna, şekerin dördüncü madde olmadığına işaret etti. Uyuşturucu maddeler gibi etki gösteren şekerli gıda tüketme bağımlılığı pek çok hastalığa davetiye çıkarıyor.
EV YAPIMI PEKMEZ TÜKETİN
Herhangi bir sağlık sorunu olmayanlar için yetişkinler için günlük iki çeşit meyveden oluşan bir porsiyon, çocuklar için ikişer çeşit meyveden oluşan iki porsiyon doğal şeker içeriği ile yeterli. Bunun yanında makul ölçüde doğal ev bal, pekmez, kuru meyve gibi doğal içerikler de masum kabul edilebilir. Örneğin nadir tüketilen bitter çikolata da makul karşılanabilir.
Öte yandan sınav öncesi ya da önemli bir görüşme öncesi zihin açar, enerji verir diye alman fazla çikolata ya da şekeli gıdalar tam tersine konsantrasyonu bozar. Dr. Sinan Akkurt. başta paketli ürünler olmak üzere aşın şeker tüketimi tedavi gerektiren bir rahatsızlık olduğunu belirtti.
DEPRESYONA BİLE SÜRÜKLER
Sürekli şeker tüketiminin neden olabile¬ceği rahatsızlıklar arasında obezite. diyabet gibi bilinenlerin yanında depresyon, anksiyete, konsantrasyon güçlüğü, migren, damar tıkanıldığı, kanser gibi riskleri de var. Aşın şeker tüketimi baş¬langıçta çok sık acıkmak, sebep¬siz yorgunluk, sürekli bitkinlik, sık idrara çıkıtta, yaraların yavaş kapanması, diş çürümesi, ağız kuruluğu, tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları,ağızda beyaz akıntı/dilde beyazlık, cilt kuruluğu, kilo alımı ile kendini gösterir.
Bu şikayetleri olanlar bir an önce hayatından şekeri çıkarmalı. Şeker bağımlılı¬ğından kurtulamıyorsanız, öncelikle insülin direnci, reaktif hipoglisemi araştırılmalı¬dır. Gıda bağımlılıklarının tedavisinde biorezonans meto¬dundan fayda¬lanabilirsiniz.