Diyabet dediğimiz zaman aklımıza genellikle tip 2 diyabet geliyor. Diyabetin birkaç çeşidi var. Tip 1 diyabet, tip 2 diyabet, hatta son zamanlarda tip 3 diyabet de var. Tip 1 diyabeti genelde çocuklarda görüyoruz. Tip 1 diyabeti genelde çocuklarda görüyoruz. Zayıf, hep insülin kullanan çocuklar vardır. İnsülin bağımlı diyabettir, tip 1 diyabet.
Annemde var, bende de olacak diye düşündüğümüz diyabet ise tip 2 diyabettir. Bu kişiler daha şişmandır. Şeker düzeyi yüksektir ve hap kullanırlar diyabeti düzeltmek için. İnsüline bağımlı olmayan diyabettir tip 2 diyabettir. Bu kişilerin şeker düzeyi 105’in üzerindedir, sürekli de yüksek seyreder. Fakat bu kişiler çoğunlukla karbonhidrattan zengin gıdalar tüketmeyi tercih ederler malesef. Karbonhidrat zengin gıdalar tükettiğinizde ne oluyor? Vücutta ihtiyaç duyulan kaloriden daha fazlası vücuda girdiği zaman ihtiyacın fazlası kalıyor.
Zaten burada insülin devreye giriyor. Yani siz fazlaca karbonhidrat tükettiğinizde kan şekeriniz yükseliyor. İnsülinin görevi de o yükselen kan şekerindeki glukozları, yani şeker moleküllerini hücre içine sokmaktır. İnsülin onları hücre içine sokar. Alınan ilaçlarla pankreasa daha çok insülin ürettiririz. O üretilen insülin kandaki yüksek şekeri hücre içine sokuyor. Hücre içine giren şeker, biz hareket etmedikçe, o şekeri harcamadıkça, yani enerji haline getirmedikçe trigliseritlere dönüyor. Yani yağ. Yani göbek ve kalça haline dönüyor. Dolayısıyla tip 2 diyabetli kilolu hale geliyor.
Diyabetli hastanın yapması gereken şeylerin en başında beslenmesine dikkat etmesi geliyor. Kalori miktarını azaltması lazım ki doğru kalori vücuduna girsin, ihtiyaç fazlası girmesin. Kan şekerini çok fazla yükseltmemesi için karbonhidrattan uzak durması gerekiyor. Spor yapmak gerekiyor ki metabolizma hızlansın ve fazla kalori yakılabilsin. Ayrıca bilinçli olması gerekir diyabet hastasının. Bu dinamik ve sürekli yenilenen bir konu. Sürekli gelişmeleri takip etmesi gerekiyor.
Bunları yaptığı halde şeker hala yüksek ise, yapılması gereken tedavi. Tedavide bahsettiğim gibi diyabet ilaçları var. Ama bunun yanında başka tamamlayıcı destekler de var. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi de biorezonans tedavisidir.
Biorezonans tedavisi ile diyabetliyi destekleyip kan şekerini normal düzeylere indirme şansınız var. Bunu öncelikle kişinin gıda intoleranslarını nötrleştirerek yapabiliyoruz. Bağırsaklarda kişinin metabolizmasını etkileyen candida ve parazitler başta olmak üzere patojenleri temizleyebiliyoruz. Ayrıyetten pankreasın daha düzgün çalışmasını sağlayabiliyorsunuz. Karbonhidrat, yağ, protein metabolizmasını destekleyip daha iyi çalışmasına destek olabiliyoruz. Dolayısıyla diyabet tedavisinde biorezonanstan etkin şekilde yararlanabilirsiniz.