Dr. Sinan Akkurt, MD, PhD
Hakkında
Dr. Sinan Akkurt, MD, PhD
Tıbbi Biyokimya PhD Biorezonans Ozon Fonksiyonel Tıp Hacamat Mezoterapi PRP- CGF Akupunktur Sağlıklı Beslenme GETAT
Bir yardımcı tıp yöntemi olan biorezonans tedavisini Türkiye’ye tanıtan Dr. Sinan Akkurt, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2000 yılında mezun olmuştur. İlk görev yeri olan Manisa’da yedi yıl süreyle Aile Hekimi olarak görev yapmıştır. Bu sırada ulusal ve uluslararası alanda birçok eğitim programına katılarak tıp diplomasının yanına doğal tıbbın birçok yöntemine ilişkin sertifikaları da eklemiştir. Yurt içi ve yurt dışında pranic şifa, matriks energetics, hipnoz, kinezyoloji gibi farklı doğal tıp yaklaşımlarında eğitimler alan Dr. Sinan Akkurt, özellikle biorezonans metodu üzerinde yoğunlaşmıştır.
Avrupa’da yaklaşık 40 yıldır uygulanan biorezonans metodunu ilk olarak beklenmedik bir şekilde art arda kanser oldukları anlaşılan annesi ve kız kardeşine uygulayan Dr. Sinan Akkurt, yöntemin hastalığın tedavisine destek olabildiğine bu örneklerde tanıklık etmiştir. Biorezonans metodunun ileri eğitimini almış ve 2007 yılında muayenehanesinde bu metotla hizmet vermeye başlamıştır. Halen İzmir Bornova’daki muayenehanesinde aktif olarak hizmet vermeye devam etmektedir.
Dr. Sinan Akkurt, yöntemin daha fazla hastaya umut olması için ayrıca uluslararası konferanslarda konuşmacı olarak kendi yöntemlerini de tüm dünya hekimleri ile paylaşmaktadır. Dr. Sinan Akkurt, biorezonans ile ilgili ilk kapsamlı Türkçe kaynak olan ‘Biorezonans’ kitabının da yazarıdır. (2016)
Dr. Sinan Akkurt, İleri Mitokondriyal Tıp kitabının ve Kronik Enflamasyon – Moleküler Patofizyoloji, Beslenme ve Terapötik Girişimler kitabının da bölüm editörlüğünü üstlenmiştir. (2021) Öte yandan Bütüncül ve Fonksiyonel Tıp – Nütrisyonel Tedaviler – İlkeler ve Uygulamalar kitabının çeviri editörleri arasında yer almıştır. (2022)
Dr. Sinan Akkurt, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Tıbbi Biyokimya kürsüsünde doktora çalışmasını tamamlamıştır.
Evli ve iki çocuk babası olan Dr. Sinan Akkurt, İngilizce bilmektedir.
Tıbbi biyokimya alanında yaptığınız doktora çalışmasının çıktıları neler oldu?
Tıbbi biyokimya doktorası bana birçok şey kattı. Özellikle tıbbın geldiği yer açısından baktığımızda biyokimya özellikle hücresel düzeydeki işlemler, hücresel düzeydeki tepkimeler, biyokimyasal yolaklar, aslında tıbbın temeli. Tedavi ve hastalık en temelde bu noktadan başlıyor. Ben de tıbbi biyokimya doktorası yaparak aslında teşhis ve tedavi alanında hücreye inmiş oldum. Hücreden başlamış oldum. Bu da benim mesleki manada hem kariyerime artı sağlamakla birlikte hastalarımı daha geniş bir perspektif açısından bakarak inceleyerek daha net tanıya ve daha doğru tedaviye katkı sağlamış oldu. Bu açıdan çok mutluyum. Keyifliyim. Mesleki anlamda bana büyük katkıları oldu tıbbi biyokimya doktorasının. Tabii doktora sonrasında da yeni projeler de oluştu. Yeni bilimsel çalışmalar ve bu çalışmaların neticesinde de Türkiye için de önemli olabilecek önemli çıktıları olabilecek bazı ar-ge çalışmalarımız da olacak. Bunlar netleştiğinde de buradan yine sizinle paylaşacağım.
Dr. Sinan Akkurt muayene protokolü nasıl?
Kliniğimizde muayene protokolü çok farklıdır. Alışageldiğiniz muayene protokollerinden oldukça farklıdır. Sadece şikayet olan yeri değil de tepeden tırnağa bütün vücudunuzla ilgili bütüncül bir protokol ile araştırılır. Çünkü kliniğimizde öncelikle detaylı bir anamnez alınır. Hastanın bir buçuk saat süren muayenesi yapılır ki bu muayene klasik tıp muayenesiyle beraber fonksiyonel tıp muayenesi ve biorezonans muayenesi dahil olmak üzere farklı muayene protokolleri ile hasta muayene edilir. Ardından hastayı bir tarama sistemine dahil edip tararız. Ve sonrasında da laboratuvar protokolleri ile beraber alınan kan örnekleri ile hastayla ilgili bizi tanıya ulaştıracak yeterli bilgiye erişiriz. Ve bu bilgiler ışığında da yol haritası çizilir ve tedaviye başlanır.