Bizi arayın: +90 (232) 343 55 22 Hemen Randevu
WEB-TV

Bakliyatları suda bekletmeli miyiz?

Doğru kurubaklagil tüketimi nasıl olmalıdır? Kurubaklagilleri tüketmeden bir gece önceden bir yemek kaşığı sirkeli suda bekletip bu beklettiğiniz suyu döküyorsunuz. Sonrasında yeni bir su ilave edip basınçlı, yani düdüklü bir tencerede haşlama işlemini gerçekleştirip haşlama suyunu da döküp yemek yaparken yeni bir su ekliyorsunuz. Neden bunları yapıyoruz? Çünkü lektin ve fitik asitten arındırmış oluyoruz. Böylece kurubaklagiller sizde gaz ve şişkinlik yaratmıyor.

Diyetisyen Büşra Taşçı Dilmen

DİĞER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilir

Bizi INSTAGRAM'dan Takip Edin

    DOKTORA SOR
    Dr. Sinan AKKURT
    Meslekte 26. yılı
    Doktorumuz genellikle sorularınıza 3 iş günü içerisinde dönüş yapmaktadır.