Fibromiyalji hastalarında kas, bağ dokusu, kemik ve eklemde ağrı, hassasiyet ve sertlik gibi semptomlar daha yaygın olarak bilinse de bazı vakalarda göğüste ve göğüs kafesinde yoğun, keskin ve bıçak saplanıyormuşçasına bir ağrı da görülebilmektedir.
Bunun bir nedeni fibromiyaljinin üst kaburgaları göğüs kemiğine bağlayan kıkırdağın iltihaplanmasına neden olduğunda ortaya çıkan kostokondrit adı verilen bir durumdur. Hastanın yaşadığı göğüs ağrısı, kalp sıkışması ya da kalpteki bir problemle karıştırılabilir. Her zaman olduğu gibi doğru teşhis önemlidir. Fibromiyalji ayrıca göğsün herhangi bir yerinde iltihaplanma, ağrı, sertlik ve kas spazmlarına da neden olabilir. Olası bir başka neden ise fibromiyaljinin bölgedeki kasları, tendonları veya bağları etkilediğinde göğüs ağrısına neden olabileceğidir.
Semptomların şiddeti genellikle inflamasyonun derecesine bağlı olacaktır. Hareket, derin nefes alma veya basınçla kötüleşeceğinden hastanın atak anında sabit durup sabit nefes alıp vererek dinlenmesi önerilir.
Fibromiyalji, kaburgaları sternuma bağlayan kıkırdağı etkilediğinde, kostokondrite neden olabilir. Kıkırdak, eklemlerde bulunan esnek bir bağ dokusudur. Kaburgaları göğüs kafesine bağlayan kıkırdak, nefes alırken göğüs kafesinin genişlemesini sağlar. Bu nedenle, şiddetli kostokondriti olan kişiler derin nefes alırken zorluk çekebilir veya ağrı yaşayabilir.
Göğüs ağrısı şiddetli, uzun süreli, engelleyici veya sık olduğunda kapsamlı tedavi gerekli olabilir. Fibromiyalji tedavisinde fizyoterapi, egzersiz, psikolojik destek ve biorezonans metodu önemli bir yer tutar.