Tiroid Bozukluklarının Tedavisi
Tiroid bozuklukları ve Dr. Sinan Akkurt
Tiroid sorunları, tiroid bezinin çok az tiroid hormonu (hipotiroidizm) veya çok fazla (hipertiroidizm) üretmesine neden olabilecek çeşitli bozuklukları kapsamaktadır. Tiroid bozuklukları kalp atış hızını, psikolojik durumu, enerji düzeyini, metabolizmayı, kemik sağlığını, hamileliği ve diğer birçok işlevi etkileyebilir.
- Tiroid bozukluğu belirtileri, tiroidin hormonlarının az mı yoksa fazla mı üretildiğine bağlıdır.
- Bazı tiroid sorunları otoimmündür; bunlar vücudun bağışıklık sisteminin tiroid bezine saldırmasından kaynaklanır.
- Tiroid bozuklukları genellikle başarılı bir şekilde tedavi edilebilmektedir.
Tiroid bozukluklarına ilişkin tedavi yaklaşımları arasında ilaç, ameliyat gibi modern tıbba ilişkin uygulamaların yanı sıra biorezonans gibi tamamlayıcı tedaviler ve fonksiyonel tıp yaklaşımları da yer almaktadır.
Tiroid ne yapar?
Tiroid boynun ön kısmında yer alan kelebek şeklinde bir bezdir. Kan basıncını, vücut ısısını, kalp atış hızını, metabolizmayı ve vücudun diğer hormonlara tepkisini düzenlemede önemli rol oynayan hormonları üretir.
Tiroid tarafından üretilen iki ana hormon triiyodotironin (T3) ve tiroksindir (T4). Bez aynı zamanda kemik hücrelerinin kalsiyumu işleyip kemiklere eklemesine yardımcı olan kalsitonin de üretir.
Tiroid bozukluklarının türleri
Hipertiroidizm: Terleme, aritmi (düzensiz kalp atışı), kilo kaybı, gözlerin dışarı fırlaması ve sinirlilik gibi birçok semptomu olan Graves hastalığına yol açabilir.
Hipotiroidizm: Belirtileri yorgunluk, kilo alma, depresyon, anormal kemik gelişimi ve büyümenin yavaşlaması şeklinde kendini gösterebilir. Genellikle altında otoimmün bir bozukluk yatmaktadır. Yani vücutta tiroid bezine saldıran antikorların üretimi söz konusudur.
Hashimoto tiroiditi: Otoimmün bir hastalık olan Hashimoto tiroiditi, tiroid bezinin iltihaplanmasıdır. Guatr (büyümüş tiroid bezi nedeniyle boyunda şişme) oluşumuna neden olabilir. Haşimato tiroiditi bulunan hastaların pek çoğunun atalarında bu hastalık vardır ya da en azından bir tiroid sorunu vardır.
Tiroid nodülleri: Tiroid nodülleri ve adenomları, küçük, kanserli olmayan bezeler, tiroid bezinin iç yüzeyini kaplayan hücre katmanında başlar. Adenomun kendisi tiroid hormonu salgılayabilir ve hipertiroidizme neden olabilir. Her tiroid nodülü kanser değildir. Hormonal sisteme dayalı bir rahatsızlıktır ve çoğu zaman (yüzde 90) iyi huylu tümörlerdir. Tiroid nodülleri kadınlar başta olmak üzere toplumumuzda sık görülen rahatsızlıklardan biridir. Bu hastalarda sürekli yorgunluk, çarpıntı, sinirlilik, ellerin titremesi, kilo kaybı ve depresyon belirtileri de görülebilir. İyi huylu tümörlerin tedavisinde de, tiroid kanselerinin tedavisinde de biorezonans tedavisinden destek alınabilir.
Tiroid kanseri: Tiroid kanseri, baş, boyun veya göğüs bölgesine radyasyon uygulanan kişilerde daha sık görülür. Ancak bilinen herhangi bir risk faktörü olmayan kişilerde de ortaya çıkabilir. Dört ana tiroid kanseri türü vardır: Papiller tiroid kanseri, foliküler tiroid kanseri, anaplastik tiroid kanseri ve medüller tiroid kanseri. Çoğu tiroid kanseri başarıyla tedavi edilebilir. Tiroid kanserlerinde tiroid dokusu tamamen alınmış olsa bile kanser vücutta hücresel düzeyde varlığını sürdürebileceğinden yine koruyucu tedavi olarak biorezonans uygulanabilmektedir.
Kadınlarda tiroid bozuklukları: Kadınların tiroid hastalığı hormon dengesini etkileyerek ergenlik, menstrüasyon, doğurganlık, hamilelik ve doğum sonrası dönemde sorunlara neden olabilir. Oldukça yaygın görülen ve aynı zamanda tedavisi mümkün bir rahatsızlıktır.
Doğum sonrası tiroidit: Doğum sonrası tiroidit, doğumdan sonra ortaya çıkan ve hiper veya hipotiroidizme neden olabilen tiroid bezinin iltihaplanmasıdır. Vakaların yaklaşık yüzde 80’inde 12 ila 18 ay içinde düzelir.
Bebeklerde hipotiodit: Hipotiroidit bebeklerde de görülebilir. Tiroid bezi olmadan veya düzgün çalışmayan bir tiroid beziyle doğan bebeklerin çoğunda semptomlar hemen görülmez. Ancak hipotiroidizm teşhis edilip tedavi edilmezse belirtiler ortaya çıkmaya başlar. Bu belirtiler arasında beslenme sorunları, kabızlık, zayıflık, sarılık, cilt kuruluğu, kaslarda zayıflık, dilde büyüme, kısık sesle ağlama sıralanabilir. Bebeklerde hipotiroidi tedavi edilmediğinde hafif vakalar bile ciddi fiziksel ve zihinsel gelişim sorunlarına yol açabilir.
Çocuklarda ve ergenlerde hipotirodit: Genel olarak hipotiroidizmi olan çocuklar ve gençler yetişkinlerdekine benzer semptomlara sahiptir. Hipotirodite bu çağda yakalanıldığında boy kısalığı, gecikmiş ergenlik, kalıcı dişlerin geç gelişimi, büyümede gerilik ve zihinsel gelişimde gerilik gözlemlenebilir.
Tiroid Bozukluklarının Tedavisinde Biorezonans
Biorezonans metodu tiroid bozukluklarında Avrupa’da yaklaşık 50 yıldır kullanılan, etkili bir test ve tedavi metodudur. Dr. Sinan Akkurt’un Türkiye’ye tanıttığı biorezonans metodu ile Türkiye’de de yöntemden yararlan tiroid hastalarının sayısı giderek artmaktadır. Dr. Sinan Akkurt Kliniği’nde son 20 yılda yüzlerce tiroid fonksiyon bozukluğu olan hasta tedavi görmüştür.
Biorezonans terapisi ile vücudu olumsuz etkileyebilecek sorunlar azaltılıp sistemin verimli çalışması (rahatlaması) sağlanmakta, otoimmün saldırılar sona erdirilmekte, toksinlerden arındırılıp her tür kirlilik (toksinler, alerjenler, bakteriler, elektromanyetik kirlilikler vb.) temizlenmektedir. Biorezonans tedavisi otoimmün sistemdeki bozuklukları giderdiğinden, vücudu toksinlerden arındırıp bağışıklık yanıtını güçlendirdiğinden tiroid bozukluklarının tedavisinde önemli rol üstlenebilmektedir. Tiroid hastalıklarının tedavisinde hormonal denge ile metabolizma ve bağışıklık sistemlerinin güçlendirilmesi son derece önemlidir.
Dr. Sinan Akkurt Kliniğinde tiroid hastalığının tedavisi için biorezonans metodunun yanı sıra ozon tedavisi, fonksiyonel beslenme ve fonksiyonel tıp yaklaşımları da uygulanmaktadır. Öte yandan doğru ve uygun şekilde kullanıldığı takdirde iyot tedavisi de bu hastalarda çok uygun bir seçenektir. Tüm bunları toparladığımızda şunu diyebiliriz ki haşimato hastalığı tedavi edilebilir.
Tıpkı şeker, kolesterol gibi testlerde olduğu gibi tiroid testlerinde de genellikle elde edilen rakamın karşısındaki referans aralığına bakılmakta ve bu şekilde yorum yapılmaktadır. Oysaki bu referans aralığı, her zaman tiroid organınızın çalıştığını göstermeyebilir. T3 ve T4 değerleri uygun referans aralığı dahilinde görünse bile yani tiroid organının çalışmadığı hastalıklar mevcut olabilmektedir. Öte yandan referans aralıkları yaşa göre değişiklik göstermektedir. Dolayısıyla bu veriler bir doktor tarafından değerlendirilmelidir. Ayrıca başta TSH olmak üzere bu verilerin değerlendirilmesi dünyada farklı şekilde yapılabilmektedir. Özellikle TSH açısından bakıldığında başka ülkelerdeki ortalama referans değerleri de değişebilmektedir. Dolayısıyla bu testler yapıldıktan sonra değerlendirmesini kişi kendisi yapmamalı; muhakkak doktoruna danışmalıdır. Özellikle ailesinde tiroid nodülü ya da kanseri olan kişilerin düzenli sağlık kontrolundan geçmeleri gereklidir.
Tiroid Tedavisi İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Biorezonans, çeşitli hastalıklar için kesin tedavi yöntemi midir? Garanti verilebilir mi?
Sağlıkla ilgili hiçbir konuda garanti verilmesi doğru değildir. Hayatta hiçbir şeyin garantisi olmadığı gibi, hastalarımıza da “%100 kesin tedavi”, “garantili sonuç”, “tedavi garantisi” gibi söylemlere itibar etmemelerini öneriyoruz.
Klasik tıbba göre süren tedavi ile eş zamanlı olarak biorezonans metodundan yararlanılabilir mi?
Evet, yararlanılabilir. Ameliyat öncesi ya da sonrası, ilaç tedavisi ya da farklı terapi yöntemleri öncesi, sırası ve sonrası süreçlerde biorezonans tedavisi uygulanmasının bir sakıncası yoktur. Aksine kemoterapi, radyoterapi gibi yöntemlerin etkinliğinin artmasına destek olurken, istenmeyen yan etkilerinin de azalmasına ve hatta ortadan kalkmasına yardımcı olabilir.
Ücretler ne kadar?
Takdir edersiniz ki hepinizin hastalıkları, rahatsızlıkları ya da biorezonans tedavisini uygulama nedeni bambaşka. Dolayısıyla tedavi süreci de farklı işleyecek ve seans sayısı da buna göre değişecek. Bu nedenle tam bir rakam vermek ya da standart bir tedavi planı vermek doğru değil. Aynı zamanda İnternet üzerinden de fiyat vermek, tedavi maliyetini belirtmek de hem yasal değil, hem etik değil. Bu nedenle biorezonans tedavisinin maliyeti konusunda telefonla ulaşmanız ve muayenenin ardından tedavi süreci netleştikten sonra bilgi almanız daha doğru olacaktır. Bize bu numaradan ulaşabilirsiniz: 0 530 387 46 87
Tedavi süresi ne kadar?
Tedavi planı kişiye özgü olarak belirlenir. Seansların süresi, sıklığı ve uygulanacak program, tamamen kişiye özgü olarak planlanır. Dolayısıyla tedavi süresi de buna göre değişkenlik göstermektedir.
- Alerji Tedavisi
- Biorezonans
- Biorezonansa Özel Kan Testi
- Fonksiyonel Tıp
- Elektromanyetik Arınma
- Ozon Tedavisi
- Bağışıklık Sistemi Güçlendirme
- Pick Performance
- Sigara Bağımlılığı Destek Tedavisi
- Mezoterapi
- Andülasyon
- Kupa Tedavisi (Hacamat)
- Sağlıklı Beslenme Danışmanlığı
- Kronik Hastalıklar
- Kanser Tedavisi
- Tiroid Bozukluklarının Tedavisi