Kilo verme hastalarımızda yaşadığımız en büyük sorunlardan biri de yağ kaybı yerine kas ve su kaybının olması. Sağlıklı kilo vermek için tüm dengelerin sağlanması gerekiyor. Bunun için de başta doğru bir menü planlaması yapmamız gerekiyor. Kişinin ihtiyaçları, yaşam kalitesi doğrultusunda uygun bir kalori verilmesi gerekiyor hastaya. Ayrıca tükettiğimiz yağ grupları da önemli. Sağlıklı yağ dediğimiz zeytinyağı, avokado yağı, hindistancevizi yağı gibi yağların tüketimi önemli. Ancak burada da porsiyon kontrolünü sağlamamız gerekiyor. Günlük enerjimizin yüzde 30’unu kalori olarak yağlardan sağlıyoruz. Günlük planlamamamıza da bu yağ gruplarını dengeli şekilde dağıtmamız gerekiyor. Salataya döktüğümüz bir tatlı kaşığı yağ, kahvaltıda tükettiğimiz yarım avokado, gün içinde ara öğün olarak tükettiğimiz birkaç adet çiğ badem ya da çiğ fındık ölçülü bir yağ tüketimidir. Buna ilaveten yağ yakımını sağlamak için yeşilçay oldukça önemli yağ yakımını hızlandırmak için. Vücudumuz için aldığımız acı baharatlar da vücutta inflamasyonu azaltarak yağ yakımını hızlandıran gıdalardır. Tabii ki fiziksel aktiviteyi de unutmamak gerekiyor. Doğru bir beslenme planı ve doğru egzersizlerle kilo verme sürecinde vücuttan yağ atılımı mümkün, tabii bir uzman eşliğinde…